Kako deluje

Opis delovanja sistema nakupa in prodaje vozil prek spletne aplikacije Autopoint.

1

Registracija

Registrirajte se kot uporabnik portala Autopoint in oddajte ustrezne podatke. Po opravljeni registraciji in podpisu pogodbe lahko začnete sodelovati na dražbah.

2

Prenos aplikacije

Ponudbe za nakup vozila lahko oddajate preko stacionarnega računalnika ali pa preko aplikacij Ios in Android.

Dražbe vedno potekajo v živo, spremlja pa jih lahko vsakdo na naši spletni strani. S tem želimo zagotoviti popolno transparentnost pri prodaji vozil in doseženi ceni.

3

Potek dražbe

Oddaja ponudb na dražbi poteka v živo. Vozila si sledijo avtomatsko eno za drugim. Vozilo se draži 1 minuto, oziroma v kolikor je zadnjih 15 sekund cena dvignjena, se čas draženja poveča za dodatnih 15 sekund, vse do takrat, ko zadnjih 15 sekund nihče ne dvigne cene. Za vsako vozilo na dražbi lahko v naprej oddate ponudbo po sistemu "bid me up", kar pomeni, da bo sistem avtomatsko dražil za vas do cene, ki ste jo določili. Dvigi se bodo izvajali za najnižji možni znesek, naveden v dražbi, navadno 50€.

4

Rezultati dražbe

V primeru da ste bili najvišji ponudnik na dražbi in ste dosegli izklicno ceno (navadno je višja od začetne, polje pa se obarva zeleno), ste vozilo dolžni plačati. Po prejetem plačilu vozila in provizije, lahko vozilo prevzamete. V kolikor je vaša ponudba najvišja, a hkrati nižja od izklicne (polje je obarvano rumeno), prodaja za ponudnika ni zavezujoča, medtem ko za vas kupca ponudba ostane zavezujoča. V tem primeru se naše osebje ponovno posvetuje s ponudnikom vozila ali je pripravljen vozilo ponuditi po vaši ponujeni ceni. V kolikor se cena potrdi, bo vozilo prodano vam.

5

Vozilo je kupljeno

V kolikor ste vozilo uspešno kupili, boste dobili obvestilo na mail in sms. Prav tako se bodo v vašem profilu pojavila kupljena vozila. Vozilo in provizijo je potrebno plačati v roku 48 ur po prejetju računa, nato pa lahko vozilo prevzamete in uredite prenos lastništva.