Kako deluje

Opis delovanja sistema nakupa in prodaje vozil prek spletne aplikacije Autopoint.

1

Oddate podatke

Registrirajte se kot uporabnik Autopointa (ponudnik ali kupec vozil) in oddajte ustrezne podatke. Pri postopku registracije vas bomo prosili tudi za varščino (500€), ki zagotavlja resnost ponudnikov pri oddajanju ponudb za nakup vozil

2

Prenos aplikacije

Ko postanete registriran uporabnik, lahko začnete z oddajanjem ponudb za nakup rabljenega vozila.

Ponudbo lahko oddate preko spletne strani ali preko mobilne aplikacije AUTOPOINT. Aplikacija vas bo avtomatično obveščala o vseh aktivnih oglasih in ponudbah, preko nje preverite stanje vozila in oddate svojo ponudbo za nakup vozila.

3

Potek nakupa

Vsakemu razpoložljivem vozilu imate možnost ponuditi višjo ali nižjo ceno od ponujene. V kolikor je vaša ponudba najvišja ali enaka začetni ceni, se ponudba med prodajalcem in kupcem uradno zaveže in se vozilo proda vam.

V kolikor je vaša ponudba najvišja, a hkrati nižja od začetne, prodaja za ponudnika ni zavezujoča, medtem ko za vas kupca ponudba ostane zavezujoča. V tem primeru se naše osebje ponovno posvetuje s ponudnikom vozila ali je pripravljen vozilo ponuditi po končni ceni. V kolikor se cena potrdi, bo vozilo prodano vam.

4

Spremljanje v živo

Kot registriran kupec ali ponudnik vozila, lahko preko AUTOPOINT aplikacije ali spletne strani v realnkem času spremljate potek oddajanja ponudb.

5

Nakup vozila

Nakup vozila morate opraviti najkasneje v 72-ih urah po končani ponudbi ter ga prevzeti v 48-ih urah po plačilu. V kolikor nakup vozila ne opravite pravočasno, si pridržujemo pravico, da vam zaračunamo 300€ pogodbene kazni