Kako deluje

Opis delovanja sistema nakupa in prodaje vozil prek spletne aplikacije autopoint.

1

Registracija

Registrirajte se kot uporabnik Autopointa (prodajalec vozila) in oddajte ustrezne podatke. Kot registriran uporabnik imate rezervacije ustreznega termina pregleda in prodaje na Autopoint lokaciji.

2

Pripeljite vozilo

V predhodno dogovorjenem terminu pripeljite očiščeno vozilo v našo Autopoint poslovalnico. Vozilo bomo pregledali in slikali. V kolikor želite, lahko vozilo strokovno pregledamo s strokovnjaki priznanega podjetja Dekra, ki se ukvarja z ocenjevanjem stanja vozil. Po koncu pregleda, prejmete DEKRA certifikat, ki kupcem zagotavlja varnost pri nakupu, vam pa omogoča doseganje višje prodajne cene za vozilo. Strošek umestitve v dražbo znaša 200€, pregleda in izdaje certifikata pa znaša 60€ eur.

3

Hitra in enostavna prodaja

Skupaj z vami določimo prodajno ceno vozila in ga objavimo na Autopoint portalu. S tem bo naša celotna baza kupcev iz Slovenije in tujine obveščena o ponudbi vašega vozila. Vozilo bo objavljeno 48 ur pred dražbo, vi pa v tem obdobju ne smete vozila prodajati sami. Prav tako v tem obdobju ne smete prevoziti več kot 200 kilometrov, vozilo pa mora ostati v enakem stanju, kot med fotografiranjem.

4

Vozilo je prodano

Po zaključku prodaje, v Autopointu uredimo vso dokumentacijo namesto vas. Denar iz prodaje bo v 72-ih urah nakazan na vaš račun.